Bomen

Uit Nederlands Minecraft Wiki
(Doorverwezen vanaf Boom)
Ga naar: navigatie, zoeken
De soorten bomen
een gegroeide boom

Bomen bestaan uit een boomstam en bladeren. Bomen kunnen in alle gebieden gevonden worden, behalve in woestijnen. Bomen kun je zelf planten, via een sapling, die uit de bladeren van de boom vallen.

De bladeren verdwijnen vanzelf als je de stam vernietigd. Bomen komen voor in vier soorten: normale bomen (lichtbruine stam), berken (zwart-witte stam) , pijnbomen (donkerbruine stam) en jungle bomen(groen achtige stam).

De verschillende soorten bomen worden in verschillende gebieden/klimaten gevonden; pijnbomen worden bijvoorbeeld in sneeuw of toendra-gebieden gevonden, normale bomen vooral in warmere biomen en jungle bomen in een jungle.

Uit een boom kan een van het belangrijkste materiaal worden verkregen, hout. Hout dient voor veel voorwerpen, zoals een Crafting table.

[bewerken] Bomen planten

Je kan zelf een boom maken, door een sapling te plaatsen.

Je moet ervoor zorgen dat een boom genoeg ruimte heeft om te groeien. Een sapling kan alleen worden geplaatst op een Aarde- of Grasblok. De sapling zal na een tijdje groeien, en een boom worden. Je kan bomen ook meteen laten groeien met bone meal.

Persoonlijke instellingen
Naamruimten

Varianten
Handelingen
Navigatie
Hulpmiddelen