Klimaten

Uit Nederlands Minecraft Wiki
Ga naar: navigatie, zoeken

Er zijn verschillende klimaten in Minecraft. Dit zijn de klimaten:

[bewerken] Klimaat types

Woestijn

Een zeer vlak klimaat met zand, dode struiken en cactussen. Er komt geen regen voor in dit klimaat. Suikerriet kan soms gevonden worden naast water. Dorpen komen meestal in dit klimaat of in de buurt ervan voor.

Bos

Een klimaat met veel bomen en veel gras. Berkenbomen en Eikenbomen kunnen gevonden worden in dit klimaat.

Bergen

een bergachtig klimaat met grijs-blauw gras en een bomen, toegevoegd in de 1.8 Adventure Update. Voor deze update, konden bergen gevonden worden in elk klimaat, maar nu zijn ze zeer zeldzaam buiten dit klimaat. Er zijn ook meer ondergrondse grotten aanwezig dan in elk ander klimaat.

Oceaan

Een groot, vlak, open klimaat dat volledig uit water bestaat, met onderwater kleine bergen en vlaktes en de bodem bestaat meestal uit zand en klei blokken op de bodem. Oceanen kunnen tot 30 blokken diep zijn en af en toe kunnen er kleine eilanden in voorkomen. Ingangen naar ondergrondse mijnen kunnen er ook gevonden worden op de bodem. Oceanen kunnen groter zijn dan wel tienduizenden blokken breed en lang. Bij een sneeuw klimaat is het water veranderd in ijs.

Strand

Gegenereerd bij de randen van water, en bestaat voornamelijk uit zand.

Paddenstoelen klimaat

Dit klimaat bestaat uit een vlak landschap met hoge heuvels, en heeft mycelium in plaats van gras als blok aan de oppervlakte. Het is het enigste klimaat waar Grote paddenstoelen natuurlijk kunnen groeien, en waar paddenstoelen groeien in zonlicht. Geen andere mobs dan loeizwammen komen er voor (inclusief vijandige mobs 's nachts) spawnen in dit klimaat. Dit omvat ook de grotten, verlaten mijnschaften, etc. onder het Paddenstoelenklimaten, waardoor ondergronds verkennen er relatief veilig is. Dungeons met monsterspawners zullen nog steeds mobs spawnen.

Grasvlakte

Een vlak klimaat met kleine heuvels en een grote hoeveelheid gras. Bomen komen enkel zeer zeldzaam voor in dit klimaat. Ravijnen zijn ook heel gewoon in dit klimaat.

Moeras

Een vlak klimaat met moerasachtige bomen met lianen en ondiepe klei putten, zand en aarde. Het water, gras, bladeren, lianen en bomen zijn er veel donkerder. Op het water kunnen er waterlelies drijven. Paddestoelen zijn ook voorkomend in moerassen. Het water heeft een groene tint. Bomen kunnen soms in het water groeien. Van 1.8 tot 1.0 was het water zeer donker, maar sinds 1.1 is de overgang gelijkmatiger, waardoor het soms moeilijk te zien is als het gewoon water is of moeraswater.

Taiga

Een klimaat met vele dennenbomen/sparren en een grijs-blauw gras. Wolven kunnen vaker in dit klimaat gevonden worden dan in andere klimaten. Sinds 1.8, spawnt de speler het meest waarschijnlijk in een van deze klimaten. Sneeuw en IJs komt in dit klimaat voor na Minecraft 1.1.

Toendra

Een relatief vlak klimaat bedekt met sneeuw. Meren en rivieren zijn meestal bevroren en bomen komen weinig voor. Toendra's zijn meestal zichtbaar groter dan de andere klimaten.

Paddestoel

Een zeer bergachtig klimaat waar in plaats van gras schimmel op de grond groeit, dit is ook het enige klimaat waar Loeizwammen (paddestoelkoeien)verschijnen (spawnen), verder verschijnen(spawnen)hier ook geen kwaaraardige beesten in de nacht, kwaadaardige beesten kunnen alleen via verschijners (spawners)verschijnen(spawnen).

Persoonlijke instellingen
Naamruimten

Varianten
Handelingen
Navigatie
Hulpmiddelen