Mods

Uit Nederlands Minecraft Wiki
Ga naar: navigatie, zoeken

[bewerken] Mods

Mods zijn toevoegingen aan Minecraft die je zelf kan 'installeren'. Je kan Mods vooral vinden op MinecraftforumNL, MinecraftForum of PlanetMinecraft. Mods zijn gewoonweg onmisbaar voor Minecraft, sterker nog, het is de één van de redenen dat Minecraft zo populair maakt.

[bewerken] Installatie voor Windows

Vooraleer je mods wilt installeren, heb je natuurlijk een het één en ander nodig:

Eenmaal je een mod hebt gedownload en de nodige programma's hebt, kun je beginnen.

  1. Ga naar het mapje waar Minecraft is in geïnstalleerd. Dit doe je door in de Windows verkenner in de adresbalk %appdata% te typen en op enter te duwen en dan naar .minecraft te gaan.

AppData.png

  1. Je ziet nu alle mapjes die te maken hebben met Minecraft, zoals saves, bin, screenshots, etc., waar wij naar op zoek zijn is bin, open het en open het bestand minecraft.jar met je extractieprogramma, maar pak het niet uit.
  2. In de download van je mod zie je een hele hoop .class bestanden en soms mappen. Nou, wat je moet doen is eerst het mapje META-INF verwijderen in minecraft.jar en dan de bestanden en mappen verplaatsen naar minecraft.jar.
  3. Vergeet niet op de site van de mod te kijken of deze mod andere mods nodig heeft om goed te kunnen werken, sommige mods hebben een andere installatie nodig. Deze zal dan uitgebreid beschreven worden op het topic van die mod.

Zwart scherm of error? Kijk of je de META-INF map wel hebt verwijderd en of je alle nodige mods hebt geïnstalleerd voor de mod die je wil.

Wil je je Minecraft weer zonder mods? Forceer dan een update door bij het opstarten van Minecraft op options te klikken en niet login, dan selecteer je force update en start je minecraft op. Moest dit niet werken, kun je het bin mapje verwijderen en Minecraft opnieuw opstarten.


[bewerken] Modlijst

Voor een lijst met mods kun je hierheen gaan.

Persoonlijke instellingen
Naamruimten

Varianten
Handelingen
Navigatie
Hulpmiddelen