Nether

Uit Nederlands Minecraft Wiki
Ga naar: navigatie, zoeken
Screenshot van de nether in 1.2.5

De Nether is ook bekend als "The Nexus" in Notch's Blog op Tumblr en was vroeger bekend als "Hell" of "The Slip", Het is een andere dimensie die bestaat in minecraft wereld. De Nether is toegevoegd in de alpha 1.2.0 (ook bekend als "The Halloween Update") op 31 october 2012. Je kunt de Nether bezoeken via een Nether portaal, en je kunt het gebruiken om snel in de normale wereld te reizen (1 blok in de Nether is 16 blokken in de normale wereld. Je reist dus 16 keer zo snel.) De Nether kent ook type blokken die nergens anders gezien kunnen worden, zoals Netherrack, Netherbrick, Netherbrick Fence, Soulsand en Glowstone. Ook heeft de Nether blokken die ook in de normale wereld te zien zijn, zoals grind, brown mushrooms, red mushrooms en Lava . De Nether is bekend met vier soorten Monsters: Ghasts, Magma Cubes, Blazes, en Zombie Pigmen. Al deze monsters spawnen alleen in de Nether, met uitzondering van de Zombie Pigmen die ook spawnen in de normale wereld als een varken wordt geraakt door bliksem De Nether functioneerd als een tweede map in een minecraft wereld. Zodra hij betreden wordt door een speler, laadt de Nether. Terrein genereert hier oneindig, net als in de gewone map.


[bewerken] Terrein

Het terrein van de Nether is grotendeels gemaakt van Netherrack. Hier en daar spawnt een cave in de nether, net als in de normale wereld. Er zijn clusters gravel en glowstone. Natuurlijke vuren en lava stromen zijn een al te bekend gezicht in de Nether, en zorgen ervoor dat de Hele Nether goed verlicht is. Er kunnen ook Nether fortresses gevonden worden, die Netherbrick Fence, Netherbrick en Netherwart planten.

Navigeren in de Nether kan erg gevaarlijk zijn. Dit komt voornamelijk door Ghasts. Zombie pigmen worden pas agressief als ze aangevallen worden door de speler. Om Ghasts te verslaan is het altijd verstandig om een Bow mee te nemen, met minimaal 1 stack (64) arrows.

Persoonlijke instellingen
Naamruimten

Varianten
Handelingen
Navigatie
Hulpmiddelen