Netherwart

Uit Nederlands Minecraft Wiki
Ga naar: navigatie, zoeken
Netherwart
Netherwart Boerderij

Nether Wart (Ook bekend als Nether Stalk) is een plan die alleen in de "Nether" groeit. Hij kan gevonden worden in Nether fortresses op Soulsand. Nether Wart spawnt niet op andere blokken, en zal niet respawnen als het weggenomen is van fortresses. Netherwart is het sleutel voorwerp bij het maken van iedere Potion

[bewerken] Groei

Nether wart kan geplant worden op Soulsand in alle werelden, maar zal alleen groeien in de Nether. In de andere werelden zal hij niet groeien, maar zal hij wel geplant blijven op het blok.

Als het geplant word in de Nether zal het groeien door 4 verschillende levels. (De middelste 2 levels zien er hetzelfde uit, maar zijn toch anders). De gemiddelde tijd van groei die tussen ieder level zit is ongever 3 minuten en 30 seconden. Licht, water lava, of andere omgevingsfactoren hebben geen effect op Netherwart, en zullen groei niet stimuleren of tegenhouden. Bonemeal heeft ook geen effect op Netherwart.

Omdat Netherwart vrij langzaam groeit, zijn grote boerderijen aangeraden, om een goede aanvoor van Netherwart te behouden. Een speler moet in de Nether zijn om het te laten groeien.

Persoonlijke instellingen
Naamruimten

Varianten
Handelingen
Navigatie
Hulpmiddelen