Steve

Uit Nederlands Minecraft Wiki
Ga naar: navigatie, zoeken
Steve

Steve is de meest gebruikte naam van het personage die je bent in Minecraft, de default skin van Minecraft is dus van Steve. Of, zoals Notch hem noemt: Steve? (Omdat het nog steeds niet offieciëel is bevestigd, Steve kan ook verwijzen naar een mob die kort heeft bestaan in Indev). In de pocket editie heet de speler Stevie.

[bewerken] Uiterlijk

Steve heeft bruin haar, een beige huid, een lichtblauw T-shirt, een donkerblauwe broek en grijze schoenen. Na de Bèta update werd de baard weggehaald van de default skin (op de foto heeft hij nog een baard, net zoals op veel fora het icoon voor een speler dat ook heeft. De baard zou kunnen worden gezien als een smiley.

[bewerken] Geschiedenis

Voor Alpha 1.0.14 was de animatie van het lopen anders. De speler zwaaide met zijn armen alle kanten op tijdens het lopen. Deze animatie wordt nog steeds gebruikt in classic. De speler kan 1 blok hoog springen en twee blokken ver. Waarbij hij in classic kan hij drie blokken ver springen. Sinds Beta 1.9 Pre-release 1, kan de speler als hij sprint vier blokken ver springen. Als de Speler schade werd aangedaan, maakte hij een "Oe!" geluid, dat werd veranderd naar het geluid van brekende botten. Dit gebeurde ook in Beta 1.9 pre-release 1, en nog steeds in de pocket en Xbox editie.

[bewerken] Aanpassen

Spelers kunnen hun karakter's uiterlijk veranderen. Hoewel je een vrouwelijk uiterlijk kan gebruiken, is er maar één speler model, een mannelijke. Je kan alleen de skin van het speler model verandert en niet de het model zelf. Notch heeft gezegd dat hij met het weghalen van het diepe 'oe!' geluid en het weghalen van de baard hij de speler wat meer 'geslacht neutraal' heeft gemaakt, omdat het niet representatief genoeg was voor vrouwelijke spelers.

Persoonlijke instellingen
Naamruimten

Varianten
Handelingen
Navigatie
Hulpmiddelen