Tips

Uit Nederlands Minecraft Wiki
Ga naar: navigatie, zoeken

Ben je nieuw op deze wiki en wil je graag professioneel overkomen door je pagina's ordelijk te laten over komen? Wel, hier zijn alvast een paar tips die je kan gebruiken voor wanneer je een nieuwe pagina aanmaakt of aanpast op deze wiki.

  • De namen van alle blokken, voorwerpen, dieren, etc. in het Engels schrijven en eventueel de Nederlandse vertaling erbij schrijven. Want de meerderheid van de Nederlandse spelers speelt Minecraft in het Engels.
  • Bij het maken van een pagina met een Engelse naam de Nederlandse pagina er naar laten verwijzen. Bijvoorbeeld de pagina gras laten verwijzen naar grass.
  • Herlees en bekijk je pagina voordat je het opslaat. Spellingsfouten komen namelijk niet goed over, net als links die niet werken.
  • Leer de opmaaktaal van de wiki een beetje kennen zodat de opmaak van je pagina's beter zijn.
  • Maak goed gebruik van alinea's en start geen nieuwe alinea of lijn als het niet nodig is. Dit laat het stroef overkomen en maakt het moeilijker om te lezen.
  • Weet je iets niet zeker, zoek het eens op op Google en meestal vind je je antwoord wel. Anders post je het beter niet, misschien post je wel incorrecte informatie.

Een voorbeeld van een goed topic:

[bewerken] Example

Dit is dirt.
Dirt

Example staat voor voorbeeld, het is een voorbeeld zoals dit. Voorbeelden kunnen gebruikt worden voor het nader uitleggen van iets. De persoon waar je het aan uitlegt zal het dan ook beter begrijpen.

[bewerken] Geschiedenis

Voorbeelden worden al gebruikt sinds het begin der tijden en heeft sindsdien nog geen update gekregen, waarschijnlijk één van de oudste dingen die er bestaan.

Persoonlijke instellingen
Naamruimten

Varianten
Handelingen
Navigatie
Hulpmiddelen